Beauty-Tech

Beste techniek, veilig en persoonlijk!

Beste techniek, veilig en persoonlijk!

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN

ERVAREN PROFESSIONALS | BETAALBARE BEHANDELINGEN | SFEERVOLLE PRAKTIJK

Wil jij van die donkere vlekken op jouw huid af?

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door de volgende oorzaken:

– Zonlicht
– Zwangerschapsmasker
– Acné
– Ouderdomsvlekken
– Verwondingen
– Allergische reacties

Behandeling pigment lichte en donkere huid

De behandeling is geschikt voor zowel mensen met een lichte als mensen met een donkere huid.

Waar komen pigmentvlekken vandaan?

Pigmentvlekken zijn te lichte of te donkere verkleuringen van de huid. Soms is deze verkleuring onregelmatig en ontstaan opvallende bruine of gelige vlekken. Met name in het gezicht kunnen pigmentvlekken erg storend zijn.

Pigmentvlekken door zonlicht

Pigment (melanine) in de huid wordt gevormd door pigmentvormende cellen (melanocyten). Dit gebeurt om de huid tegen de UV-stralen van de zon te beschermen. Hoe langer de huid wordt blootgesteld aan de zon des te meer pigment er wordt gevormd. Dit geeft de huid de gebruinde tint die veel mensen zo graag willen hebben.

Het bruinen van de huid is dus een reactie van de huid om zich te beschermen tegen UV-stralen. Als de huid erg veel in de zon komt kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan teveel pigment aangemaakt dat bovendien ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment (hyperpigmentatie) die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken. Vooral UV A stralen zijn hier de oorzaak hiervan.

Zwangerschapsmasker

Onder invloed van hormoonschommelingen kunnen zwangere vrouwen te maken krijgen met overmatige pigmentvorming. Bij blanke vrouwen ontstaan er dan bruine pigmentvlekken in het gezicht, of soms in de nek. Dit wordt zwangerschapsmasker (melasma, chloasma) genoemd. Bij vrouwen met een donkere huid zijn de vlekken eerder iets lichter van kleur dan de huid eromheen. Na de bevalling verdwijnen deze vlekken meestal weer langzamerhand. Ze kunnen geen kwaad, maar als een vrouw dit tijdens een zwangerschap had heeft ze meer kans dat ze er bij een volgende zwangerschap opnieuw mee te maken krijgt, en ook bij gebruik van de anticonceptiepil.

Pigmentvlekken door acné

Er kunnen ook pigmentvlekken ontstaan door acne. Bij de donkere huid ontstaan dan donkere vlekjes op de plekken waar acne is geweest.

Ouderdomsvlekken

Met het ouder worden van de huid kunnen er rond de ogen pigmentvlekken ontstaan, ook wel ouderdomsvlekken genoemd.

Andere oorzaken

Wat minder bekend is, is dat pigmentvlekken ook kunnen ontstaan door verwondingen zoals schrammen. Ook allergische reacties en infecties van de huid kunnen overmatige pigmentvorming veroorzaken. Daarnaast kan het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten leiden tot irritatie en pigmentvlekken, net als het gebruik van medicijnen. De combinatie parfum en zonlicht kan ook pigmentvlekken veroorzaken, door een reactie van bepaalde bestanddelen in het parfum met de UV-stralen.

Tips & Tricks tegen pigmentvlekken

– Vermijd direct zonlicht zoveel mogelijk zodat er geen nieuwe pigmentvlekken ontstaan.
– Gebruik een zonnebrandcrème van minimaal factor 30.
 – Ga niet of niet te vaak naar de zonnebank; de uren hierop tellen net zo hard mee als het gaat om blootstelling aan UV-straling.

Pigmentvlekken verwijderen - Beauty-Tech

BEAUTY-TECH

SPECIALIST IN BEHANDELINGEN MET LICHTFLITS EN LASER