Beauty-Tech

Beste techniek, veilig en persoonlijk!

Beste techniek, veilig en persoonlijk!

DÉ SPECIALIST IN ONTHAREN MET LASER

Feiten en fabels over vetbevriezing

“Werkt vetbevriezing echt?”

Het is een van de meest gestelde vragen bij ons in de salon. Niet zo gek, want het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: een apparaat dat je helpt om in shape te komen. Aangezien veel mensen nog vragen hebben over deze behandeling, zetten wij in dit blog de 10 meest voorkomende feiten en fabels over vetbevriezing voor je op een rijtje.

Beauty-Tech, vetbevriezing buik

1. Verdwenen vetcellen door vetbevriezing kunnen niet meer terugkomen en zijn permanent verwijderd.

Feit. Je lichaam beschikt over een bepaald aantal vetcellen. Sterven deze cellen af, dan worden er geen nieuwe cellen aangemaakt. De vetcellen die je door middel van Cryolipolyse verwijdert, komen dus niet meer terug.

Echter, kunnen de overgebleven vetcellen wel opnieuw gaan groeien bij een ongezonde leefstijl. Hierdoor raakt je lichaam weer uit vorm. Een gezonde leefstijl na de behandeling is daarom belangrijk voor een blijvend effect.

2. Vetbevriezing is alleen geschikt voor vrouwen.

Fabel. Het is een van de meest populaire behandelingen die wij uitvoeren bij mannen. Op nummer 1 staat laserontharing, op de tweede plaats komt vetbevriezing voor de buik of de love handles. Deze gebieden zijn het hardnekkigste om lokaal vet te verliezen.

3. Vetbevriezing kan goed in combinatie met gezond eten en/of sporten.

Feit. Zeker! Voor het beste resultaat is de combinatie gezond eten en sporten van essentieel belang. Hierdoor zal het effect van de behandeling alleen maar groter worden.

4. Als je iets wilt laten corrigeren, moet je onder het mes of streng diëten.

Fabel. Vroeger was dit inderdaad het geval. Nu hoeft dit gelukkig niet meer door de niet-invasieve (waar geen operatie of ingreep aan te pas komt) technieken, zoals Cryolipolyse.

5. Je kunt op 1 dag meerdere behandelingen ondergaan.

Feit. Het plannen van meerdere behandelingen op 1 dag is toegestaan, mits het niet hetzelfde gebied betreft. We behandelen maximaal twee lichaamszones per keer.

6. De behandeling is voor iedereen geschikt.

Fabel. De behandeling is geen oplossing voor obesitas/overgewicht. Cryolipolyse is met name geschikt voor het vet dat ondanks een gezonde leefstijl en sporten niet reduceert. In de voorafgaande intake beoordelen wij of deze behandeling voor jou geschikt is.

7. De onderkin kunnen we verminderen met vetbevriezing.

Feit. De onderkin is in te perken middels Cryolipolyse. Hierbij wordt een kleinere behandelkop gebruikt dan voor de andere gebieden, zodat het goed op de kin aansluit. De kaaklijn en kin zullen hierdoor meer worden geaccentueerd. Wil je meer weten over dat wat kunt doen tegen een onderkin? Kijk dan naar dit blog.

8. Cryolipolyse helpt om snel gewicht te verliezen.

Fabel. Cryolipolyse is niet ontwikkeld om snel gewicht te verliezen. Het gaat echt om het shapen van je lichaam door hardnekkig vet te verwijderen, dat je niet met sporten en gezond eten kwijtraakt. De behandeling is daarom altijd een aanvulling op een gezond dieet en voldoende beweging. Deze behandeling is geschikt om lokaal vet te verliezen.

9. Cryolipolyse is alleen geschikt voor de buik.

Fabel. Cryolipolyse wordt met name ingezet om vetcellen te bevriezen in de volgende probleemzones.

– Borst (man)– Billen– Heupen
– Benen binnenkant en buitenkant– Buik– Knieën
– Rug– Taille– Armen
– Maagstreek– Love handles– Onderkin

10. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor het juiste resultaat.

Feit. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Een Cryolipolyse behandeling duurt ongeveer 45 minuten, maar daarna wordt je lichaam aan het werk gezet om de vetcellen af te voeren. Om de vetcellen af te voeren, heeft je lichaam tijd nodig.